sixpack

Buikspieren Trainen Voor Een Geweldige Sixpack

Laatste update: 23-01-2017

Buikspieroefeningen en sterker maken van je core

Iedereen weet dat het trainen van je core belangrijk is. Het trainen van je buikspieren is hier een belangrijk onderdeel van. Wanneer je je buikspieroefeningen en core training goed uit voert kan een sterk lichaam en goed uitziende sixpack het resultaat zijn.

Hoewel een hoop mensen hun core en buikspieren redelijk aanpakken worden er toch vaak slechte keuzes gemaakt waardoor hun sixpack niet te zien is. Iedereen die hard werkt voor een mooi lichaam weet dat slechte keuzes je resultaten kunnen saboteren.

In dit artikel beschrijven we 8 fouten die ervoor kunnen zorgen dat jouw buikspieren nog niet zo zijn zoals jij wilt.

Domineer je buikspieren!

Zoals we al eerder hebben verteld hangt de zichtbaarheid van jouw buikspieren grotendeels af van hetgeen je eet.

Dit houdt in dat, als jij een serieuze sixpack wilt, je slimme dieet keuzes zal moeten maken.

Met een slim dieet bedoelen we niet perse minder eten, maar wel verstandiger. Buikspieren worden door hard werken gecreëerd maar worden zichtbaar als je vetpercentage op een bepaald niveau komt. En dit bereik je door een goed voedingsschema.

Er bestaat een hoop incorrecte informatie over het trainen en krijgen van een sixpack. Hierdoor maken veel mensen fouten die, voor de zichtbaarheid van de buikspieren, beter niet gemaakt kunnen worden.

Als je deze fouten kan minimaliseren of zelfs elimineren, dan bestaat de kans dat je je sixpack misschien sneller ziet dan gepland.

man-met-een-sixpack

Wij beschrijven hieronder wat je sowieso niet moet doen:

1. Vergeet je compound oefeningen niet

Concentreer je niet uitsluitend op het trainen van je buikspieren door middel van buikspieroefeningen. Compound oefeningen zoals overhead press, squats of deadlifts zijn belangrijke oefeningen die iedere centimeter van je core aanspreken.

Zorg er dus voor dat deze oefeningen sowieso in je training zitten!

2. Buikspieroefeningen aan het begin van je training

Je core zorgt voor stabiliteit in je lichaam. Je buikspieren zijn hier een belangrijk onderdeel van. Het uitputten van je buikspieren aan het begin van je training zorgt ervoor dat andere buikspier intensieve oefeningen zoals squats lastiger uit te voeren zijn.

Hoewel het trainen van je buikspieren uiteraard belangrijk is, moet het niet ten koste van krachtverlies bij het trainen van je grotere spiergroepen.

Je core is er voor stabiliteit maar ook voor het beschermen van je ruggengraat. Voorkom blessures en doe je buikspieroefeningen aan het eind van je training.

3. Een complete training besteden aan je buikspieren

Buikspieren zijn niet zo moeilijk te kweken. Het zichtbaar maken ervan is een stuk lastiger. Besteed geen complete training aan je buikspieren, het is zonde van je kostbare tijd.

Alles wat je nodig hebt is 15 minuten buikspieroefeningen. En als je een training hebt gehad waar compound oefeningen in zaten, zijn één of twee buikspieroefeningen van 2 of 3 setjes ruim voldoende aan het einde van je training.

 4. Je sixpack elke dag trainen

“Arnold Schwarzenegger trainde zijn buikspieren elke dag”. Dat zal best maar dat is allang achterhaald. Buikspieren zijn namelijk als elke andere spier in je lichaam. Dit betekent dat als je je buikspieren hard hebt getraind ze dus ook tijd nodig hebben om te herstellen, en daarmee te groeien. Een goede buikspiertraining heeft zeker een aantal dagen hersteltijd nodig.

Als jij jezelf in de sportschool een ongeluk hebt gecrunched en je wordt de volgende dag wakker met het gevoel dat je er wel weer tegenaan kan, dan durven wij van Droog Trainen Academie best te zeggen dat de oefeningen die je hebt gedaan misschien niet het beste effect hebben gehad.

5. Alleen maar crunches doen

Ik hoor sommige mensen nu al denken “maar wat is er dan beter dan een crunch?”. Als je je buikspieren effectief aan wil pakken zijn er genoeg oefeningen te bedenken die effectiever zijn dan de traditionele crunch.

Wat als wij jou vertellen dat de traditionele crunch misschien wel één van de minst effectieve buikspieroefeningen is die er bestaat. Varieer eens met andere, minder traditionele oefeningen. Onthoud dat het feit dat je minder herhalingen kan doen niet wil zeggen dat je buikspieren minder effectief getraind worden.

Variatie is belangrijk om je spieren te blijven prikkelen, dus ook voor je buikspieren. Probeer eens een andere oefening zoals de pike roll-out met een fitness bal.

6. Hoeveelheid boven vorm

Nogmaals, buikspieren zijn net als elke andere spier in je lichaam. Daarom is het bij buikspieren net zo belangrijk om op vorm te letten als bij bijvoorbeeld een squat of press. We zien allemaal de mensen in de sportschool die de snelheid en het aantal herhalingen van de oefening belangrijker vinden dan de uitvoering van de oefening. Een slecht uitgevoerde oefening zorgt ervoor dat jij voor niks aan het trainen bent.

Zorg ervoor dat je vorm goed is en je zal merken dat je je buikspieren helemaal niet zoveel hoeft te trainen. Zorg ervoor dat je hard maar effectief traint!

7. Werken vanuit één hoek

Om een sterke core en keiharde buikspieren te krijgen is het belangrijk om je spieren niet altijd op dezelfde manier aan te pakken.

Jouw obliques, transversus abdominis, rectus abdominis en erector spinae zijn allemaal onderdeel van jouw core. Het zijn tevens verschillende spieren met weefsel dat allemaal een andere richting op loopt. Wil je dus een sterkere core? Dan is het ontzettend belangrijk om je spieren niet altijd op dezelfde manier te belasten.

Zorg ervoor dat je “out of the box” gaat en probeer core/buikspieroefeningen te doen die zoveel mogelijk van deze spieren tegelijk aanspreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan seated twists, hyperextentions of side bends.

8. Geloven dat je buikspieroefeningen het van je dieet winnen

Geloof me als ik zeg dat het geheim van een sixpack helemaal niet zo geheim is. Zorg ervoor dat je vetpercentage laag genoeg is en je buikspieren komen vanzelf tevoorschijn. Het doen van grote hoeveelheden herhalingen zorgen er niet voor dat jij een sixpack krijgt. Je kan je buikspieren namelijk zoveel trainen als je wil, zolang jij je voedingspatroon niet op orde hebt, is de kans dat jouw sixpack zichtbaar wordt erg klein.

Onder dit artikel kan je ons gratis droog trainen gids downloaden zodat jij je vetpercentage omlaag kan brengen zodat je buikspieren zichtbaar worden.

Extra tip van Droog Trainen Academie

Vergeet je onderrug niet!

Je core bestaat uit de voorkant en zijkant, maar ook je achterkant. Je onderrug is een belangrijk onderdeel die vaak verwaarloosd wordt. Train je onderrug zoals iedere andere spier in je lichaam.

Als jij een sterke core wilt, behandel je onderrug dan net zoals je buikspieren. Train je onderrug dus hard en slim. Je zal merken dat het trainen van je onderrug je enorm sterk en stabiel maakt.

Wij hebben een GRATIS E-book geschreven waarin wij uitleggen hoe wij Binnen 8-16 Weken Ons Vetpercentage Verlagen En Daarna Het Hele Jaar Door In Shape Blijven? (Zonder Ons Leuke Leven Op Te Geven).

Schrijf je hieronder in en ontvang het e-book meteen in je mailbox.

Ontdek de Simpele Methode Die Wij Gebruiken Om Ons Vetpercentage Te Verlagen en Het Hele Jaar Door In Shape te Blijven

  • 3 principes die wij hanteren voor 100% succes
  • Doelen Stellen Voor Korte- En Lange Termijn (Hoe Bouw Je Succesvol Jouw Droomlichaam)
  • Hoe Jij Al Jouw Favoriete Voeding Kan Eten En Toch Vet Kan Verliezen (Of Spiermassa Op Kan Bouwen)
  • Het Geheim Achter Effectief Trainen (Zodat Jij Altijd Progressie Kan Blijven Maken)