Fitness Schema voor Krachttraining: Maximale Progressie in Kracht en Spiermassa in de Sportschool (Trainingsschema Uitleg)

Fitness schema’s voor krachttraining zijn er online genoeg te vinden. Gelukkig maar, want niet iedereen heeft het budget om een personal trainer in te huren of een geïndividualiseerd fitness schema te laten maken.

Als jij serieus bent over het opbouwen van spiermassa, het verlagen van je vetpercentage, en het bouwen van jouw droomlichaam, dan weet je hoogstwaarschijnlijk wel dat factoren als training en voeding niet voor iedereen hetzelfde werken.

Er bestaat geen “beste” dieet voor iedereen. Er bestaat ook geen “optimaal” trainingsschema voor ieder individu. Om de beste resultaten te behalen draait het vrijwel altijd om individualisatie. Maar individualisatie kost geld.

Zoek de "beste" oplossing voor jou als persoon. Ga aan de slag met een training- en voedingsplan waar je consistent in kan zijn (en plezier in hebt). Wat voor iemand anders werkt hoeft voor jou niet perse het beste te zijn.

Ondanks dat individualisatie de allerbeste optie is, kunnen veel recreatieve krachtsporters mooie resultaten bereiken met een “standaard” krachttrainingsprogramma. De vraag is dan ook of een recreatieve krachtsporter überhaupt een duur geïndividualiseerd trainingsschema nodig heeft.

Onze mening is, niet perse. De meeste mannen en vrouwen kunnen met een “standaard” fitness schema prima resultaat bereiken. Met standaard tussen aanhalingstekens, want het ene schema is het andere niet. Kwaliteit telt.

Mocht je de keuze maken voor een “standaard” schema, kies dan voor een goed, progressief opgebouwd, en wetenschappelijk onderbouwd  fitness schema. Het is je beste optie, en deze optie is helemaal niet zo duur als de meeste mensen denken.

Tip! Ga vandaag nog aan de slag met één van onze fitness schema templates waarmee jij makkelijk je eigen workout voor in de gym samen kan stellen.

Klik hier voor meer informatie over de DTA Workout Builders

Waarom kies je eigenlijk voor een fitness schema? Welke onderdelen zitten er in een goed onderbouwd fitness schema? Wat betekenen termen als supercompensatie, progressive overload, en muscle confusion? Hoe maak je de keuze welk trainingsschema het beste bij jou past? Die vragen (en meer) beantwoorden we in dit artikel.

Wat is het belang van een fitness schema?

Vraag je je weleens af waarom jij naar de sportschool gaat? Wat het doel is van de tijd en energie die jij erin steekt?

Als ik naar de gemiddelde sportschoolganger kijk vraag ik me vaak af: Waarom is deze persoon in de gym? Het lijkt in sommige gevallen namelijk of ze willekeurig maar iets aan het doen zijn.

Zonde, want trainen kost tijd, geld en energie.

Mij lijkt het dat je daar het meeste uit wil halen. Persoonlijk wil ik fysiek fit, sterk en gezond zijn (er goed uit zien, nu sterk zijn, en gezond en fit oud worden). Ik wil zien en voelen dat ik progressie maak, en trainen met plezier.

Beginners (0-2 jaar effectieve trainingservaring) hebben de meeste potentie om kracht en spiermassa op te bouwen. Maak daar gebruik van en werk vanaf dag 1 met een goed gestructureerd trainingsplan.

Ik heb geen exacte cijfers (wij houden normaal van data) maar wat ik zelf waarneem is dat veel mannen en vrouwen GEEN gebruik maken van een trainingsschema. We hebben een keer een poll gedaan op onze social media. Meer dan 50% gaf aan NIET met een trainingsschema te werken.

Hoewel je hier als beginner best resultaat mee kan bereiken zullen de meeste trainees snel vastlopen. Ze raken een plateau, merken fysiek geen progressie, en hebben geen idee wat ze moeten doen om dat te doorbreken of echte resultaten te bereiken.

Dus nu terug naar de oorspronkelijke vraag: Waarom is het slim om met een trainingsschema te trainen?

1. Structuur

Zomaar de gym in lopen zonder plan is niet je beste optie, zeker niet als je serieus bent over jouw tijd in de sportschool. Wanneer structuur ontbreekt doe je eigenlijk elke training op gevoel.

Dit is leuk en kan zeker even resultaat op leveren. De vraag is of je echt effectief bezig bent.

Een goed onderbouwd trainingsplan geeft structuur. Je weet elke training wat je moet doen om progressie te maken. Je bent gericht bezig met het bouwen van jouw droomlichaam.

2. Inzicht

Een goed gestructureerd fitness schema geeft inzicht. Inzicht in wat je moet doen (hoeveelheid volume die je dient te maken), inzicht in je benodigde rust (met name deloaden), inzicht in de stappen die je kan nemen wanneer je bijvoorbeeld een plateau raakt.

Weet wat je in het verleden gedaan hebt. Zo kan je gericht plannen voor de toekomst.

Inzicht is belangrijk om progressie te maken. Daarnaast is het ideaal om overzicht te hebben hoe je de afgelopen jaren bent gegroeid qua kracht. Je kan namelijk gewoon terug zien wat je de afgelopen jaren hebt gedaan. Daarnaast geeft het inzicht in wat je zou kunnen doen wanneer je vast loopt.

3. Plezier en resultaat (en vice versa)

Wij zien zoveel mensen in de sportschool zwoegen, zonder ook maar ooit in de buurt te komen van hun droomlichaam.

Frustrerend! Erger nog, het neemt je plezier in de sport weg. Waar je ooit zo enthousiast begon, sta je nu op de rand van opgeven. Tijd, geld en energie verspild, puur vanwege het gevoel dat je niet vooruit komt.

Herkenbaar? Geloof ons, je bent niet de enige.

Resultaat is de beste motivatie.

Wanneer jij je lichaam ziet veranderen, dan wil je meer.

Wanneer jij een PR (persoonlijk record) haalt, dan wil je meer.

Wanneer jij jezelf elke training fitter voelt worden, dan wil je meer.

Resultaat is de drive voor iedere (kracht) sporter. En resultaat geeft plezier. Zorg ervoor dat je geen tijd, energie en geld verspilt maar werk gericht aan je fysieke doelen.

Waar je ooit zo enthousiast begon, ben je nu helemaal niet meer te stoppen. Je zit in een flow die je enorm veel energie geeft. Dat is wat resultaat, en plezier in krachtsport, met je doet.

Om resultaat te bereiken laten we het liefst zo min mogelijk aan het lot over. Vertrouwen is goed, controle is beter. En wat werkt er dan beter dan een solide trainingsplan waar je ECHT op kan bouwen?

Juist!

Je begint hopelijk langzaam te begrijpen waarom wij zo’n fan zijn van trainingsschema’s, en het monitoren van onze progressie. Het geeft structuur, overzicht, en resultaat (en plezier en motivatie).

Twee belangrijke concepten (en één minder belangrijk concept)

Voordat we verder gaan is het belangrijk om drie concepten te bespreken. Dit zijn supercompensatie, progressive overload en muscle confusion.

1. Supercompensatie (erg belangrijk)

Supercompensatie is een concept waarbij we onze fitness (bijvoorbeeld onze spieren, onze conditie, maar bijvoorbeeld ook ons zenuwstelsel) stress bezorgen d.m.v. (kracht)training. Tijdens, en direct na het trainen zijn we zwakker door de belasting waar we ons lichaam aan hebben bloot gesteld. Onze fitness gaat omlaag.

Herstel gaat voor adaptie. Zorg voor voldoende rust, het is een essentieel onderdeel van ieder goed gestructureerd trainingsprogramma.

Hieronder zie je een afbeelding van het supercompensatie concept (tekst gaat verder onder de afbeelding).

training-principe-supercompensatie

Na de belasting (stress) volgt rust. Voldoende rust zal ervoor zorgen dat we herstellen van de trainingsprikkel. Dit is nodig want herstel gaat voor adaptie. Dit wil zeggen dat om te groeien (op welk vlak dan ook) er eerst herstel plaats zal moeten vinden.

Onze fitness herstelt eerst richting baseline (het punt waar we waren voor de training). Hierna wordt onze fitness beter. Ons lichaam adapteert om de stress van de vorige training de volgende keer beter aan te kunnen.

Op dat punt komen structuur en inzicht weer om de hoek kijken.

Als je namelijk op het juiste moment je lichaam weer een bepaalde stress bezorgt (o.b.v. progressive overload), dan zal je het proces van supercompensatie telkens weer opnieuw in gang zetten, en kan je binnen je genetische potentie dus blijven groeien.

2. Progressive overload (super belangrijk)

Progressief trainen is essentieel voor progressie. En ieder goed onderbouwd trainingsschema is gebaseerd op dit principe.

Ons lichaam is een slim mechanisme. Doe te lang hetzelfde en je lichaam went aan de belasting. Wanneer dat gebeurt ziet je lichaam geen noodzaak meer om te adapteren naar een betere en sterkere versie. Het menselijk lichaam is van nature lui, het liefst blijft het in homeostase.

We moeten het lichaam dus dwingen om te adapteren. Dit doen we middels krachttraining, en progressive overload.

Progressive overload betekent niet dat je ELKE training meer moet doen. Focus je op goede techniek en maak progressie wanneer je daaraan toe bent.

Progressive overload betekent niets anders dan dat we naarmate de tijd (en onze trainingservaring) vordert steeds meer moeten doen om ons lichaam te dwingen om meer spiermassa en kracht op te bouwen.

fitness-schema-progressive-overload

Progressive overload is een essentieel onderdeel van een trainingsprogramma, en is HET proces om effectief spiermassa en kracht op te bouwen. Progressief trainen is de basis voor een goed trainingsplan, en een goed trainingsplan is de basis voor jouw progressie.

3. Muscle confusion (niet aan te raden)

Heb je deze uitspraak ooit gehoord: “Als je altijd hetzelfde doet raak je snel een plateau”.

We hebben je net verteld dat altijd hetzelfde doen niet werkt. Als we ons lichaam willen dwingen om te adapteren moeten we het een “andere” stress bezorgen. Dat wil echter niet zeggen dat we elke keer maar iets anders moeten doen.

Wij horen nog te vaak iemand roepen dat regelmatig vaak van oefeningen de beste optie is. Liefst zoveel mogelijk, om je lichaam iedere keer te laten “schrikken”, en het te dwingen te adapteren.

Dit concept noemen we muscle confusion.

Wereldwijde programma’s zoals bijvoorbeeld PX90 zijn gebaseerd op dit concept. En als het voor miljoenen mensen werkt dan zal het wel goed zijn toch?

Wij zijn het hier niet helemaal mee eens, zeker niet op het gebied van krachttraining.

TIP! Focus je niet op het “verwarren” van je spieren maar op het structureel opbouwen van kracht en spiermassa op essentiële bewegingspatronen.

Progressive overload is de drijvende factor achter progressie. Om progressive overload te kunnen toepassen is het belangrijk dat je weet wat je in het verleden hebt gedaan. Dat wordt lastig als je elke training iets anders doet.

Daarnaast is het zo dat hoe meer we iets trainen (oefenen), des te beter we erin (kunnen) worden. Ons zenuwstelsel heeft namelijk tijd nodig om de motoriek van een oefening te leren kennen.

Hoe meer jij een bepaalde oefening doet, des te sterker je op zo’n oefening kan worden (mits progressive overload goed wordt toegepast). Je kan meer kracht produceren, en meer kracht staat sterk in verhouding met meer spiermassa.

Veel wisselen van oefeningen betekent dat je nooit ergens ECHT goed in wordt. In onze ogen een gemiste kans…

Maar waarom behalen zoveel mensen dan resultaat met muscle confusion? Het antwoord is simpel. Ze passen onbewust progressive overload toe.

Dit kan zeker resultaat opleveren. Wij hebben ook niets tegen muscle confusion. Als dat voor jou werkt perfect! De vraag is alleen of jij het beste uit jezelf haalt.

Een ander probleem van muscle confusion is dat wanneer je geen progressie (meer) maakt, je geen idee hebt wat je eraan moet doen. Je hebt namelijk altijd maar willekeurig iets gedaan.

Daarnaast kan je bij muscle confusion snel teveel doen, waardoor je niet voldoende herstelt en dus niet adapteert. En wat doe je dan?

Meer is niet altijd beter. Het kan je progressie zelfs tegen werken. Dat is met muscle confusion lastig te bepalen.

Het mag duidelijk zijn dat wij geen fan zijn van muscle confusion.

We werken liever met een gestructureerd trainingsplan, waarbij we data verzamelen. Data die we kunnen gebruiken om objectief beslissingen te kunnen nemen indien nodig. Een goed onderbouwd trainingsplan is een solide oplossing. Maar hoe ziet dat eruit?

Krachttraining in de sportschool? Ga aan de slag met een (goed) fitness schema!

Voordat je met een trainingsschema aan de slag gaat is het belangrijk dat je onderscheid kan maken tussen een goed fitness schema en een kwalitatief minder briljant fitness schema.

Een goed gestructureerd trainingsschema bevat een aantal belangrijke elementen. Die elementen gaan we hieronder in willekeurige volgorde bespreken.

1. Specificiteit

Als je beter wilt worden in 100 meter sprinten is het niet handig om marathons te gaan rennen.

Specificiteit betekent niets meer of minder dan trainen voor je doel. Ons doel is om sterker te worden en meer spierballen kweken middels krachttraining. Maar ook daar is specificiteit erg belangrijk.

Er bestaat namelijk een groot verschil tussen een trainingsschema voor een powerlifter die zich focust op sterker worden in maximaalkracht, of een bodybuilder die er op het podium op zijn of haar scherpst uit moet zien (en alles er tussenin).

TIP! Kies voor een fitness schema dat past bij jouw specifieke doel.

Is jouw doel ook om een strak, atletisch figuur te hebben? Kies dan voor een schema waarbij je ongeveer 75% van je sets voor hypertrofie* traint, en de overige 25% van je sets voor kracht en uithoudingsvermogen (*totaal aantal harde sets 75% in rep range 6-15).

2. Trainingssplit en frequentie

Hoeveel dagen per week kan jij sowieso naar de sportschool?

Dit is een belangrijke vraag en een fout die wij veel mensen zien maken. Ze trekken namelijk willekeurig een fitness schema van internet. Waar ze niet over na denken is of dat schema afgestemd is op hun persoonlijke agenda.

TIP! Consistentie is de sleutel tot succes. Zorg ervoor dat jouw trainingsplan aansluit op jouw agenda.

Wanneer je kiest voor een fitness schema, bepaal dan eerst voor jezelf hoeveel dagen per week je altijd kan trainen.

Consistentie is namelijk de sleutel tot succes, en jij hebt niets aan een schema voor 5 dagen in de week als je elke week maar 4 dagen kan gaan. Je mist dan namelijk elke week een deel volume (wat best wel belangrijk is).

Welke training split je kiest hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Je zou kunnen kiezen voor meer full body trainingen, of trainingsdagen meer opgesplitst. Voorbeelden hiervan zijn een lower upper split, of push pull (en legs) variant. Mixen kan uiteraard ook.

Denk naast hoeveel dagen per week en je trainingssplit ook na over de frequentie in je trainingsplan.

Een goed onderbouwd trainingsschema houdt rekening met een frequentie van twee keer of meer (afhankelijk van de spiergroep). Dit betekent dat iedere spiergroep minimaal twee keer per week aan bod komt.

Onderzoek toont aan dat deze frequentie superieur (meer spiermassa en kracht wanneer volume gelijk is) is aan bijvoorbeeld de ouderwetse “bro split”, waarbij we één spiergroep per keer trainen en dus alle spiergroepen maar één keer in de week aan bod komen.

Check onderstaande video over het kiezen van een trainingssplit.

3. Oefeningselectie en -volgorde

Een goed trainingsschema houdt rekening met oefeningselectie. Welke oefening je wanneer doet is best belangrijk. We maken hierbij onderscheid tussen compound- en isolatieoefeningen. Met beiden kan je resultaat bereiken. De focus dient echter te liggen op de oefeningen met de grootste impact, compound oefeningen.

TIP! Zorg ervoor dat alle belangrijke bewegingspatronen elke week (meerdere keren) aan bod komen, waarbij je de "moeilijkste" oefeningen als eerste in je training programmeert (omdat deze het meest technisch zijn en dus het meest blessuregevoelig).

Wanneer je voor een schema kiest, zorg er dan in ieder geval voor dat de volgende bewegingspatronen (compound oefeningen) in het schema verwerkt zijn:

  • Horizontale push (een press variant, zowel horizontaal als incline)
  • Verticale push (een shoulder press variant)
  • Horizontale pull (een row variant)
  • Verticale pull (een pull-up of pulldown variant)
  • Een squat variant (spreekt voor zich)
  • Een hip hinge variant (bijvoorbeeld een deadlift variant)

Uiteraard zullen sommige bewegingspatronen meerdere keren per week voor komen. Heb je daarna nog ruimte over? Maak de boel af met isolatieoefeningen voor meer volume of specifieke spiergroepen.

4. Volume

Volume is, samen met progressie, de belangrijkste drijver achter hypertrofie (spiergroei).

Een goed trainingsprogramma houdt rekening met volume o.b.v. effectieve trainingservaring.

TIP! Meer doen is niet altijd beter. We moeten genoeg doen om te adapteren. Train op jouw eigen niveau en melk elke fase (beginner, intermediate, gevorderd) volledig uit.

Hoe meer je richting je genetische potentie gaat, hoe meer je zal moeten doen om progressie te kunnen maken.

Een goede richtlijn is 10 tot 20 harde sets per spiergroep per week, afhankelijk van je trainingservaring. Sommige kleinere spiergroepen hebben wellicht minder directe harde sets nodig (0-8 sets per week afhankelijk van de spiergroep).

5. Intensiteit gewicht

Ooit gehoord van 1RM? Het is het maximale gewicht waarmee iemand op een specifieke oefening maximaal 1 herhaling zou kunnen doen.

Intensiteit van gewicht is gebaseerd op dit 1RM (Rep Max) principe. Je zou in een trainingsschema bijvoorbeeld terug kunnen vinden dat je een bepaalde oefening met 75% 1RM uit moet voeren. Dit gewicht is voor ieder individu anders. Wat dit gewicht voor jou is kan je testen.

Bij een bepaald percentage 1RM hoort een bepaalde rep (herhalingen in een set) richtlijn. Wij geven dit altijd aan met een rep range, bijvoorbeeld 8-12 reps. Dit betekent dat het gewicht zo zwaar moet zijn dat je ergens tussen de 8-12 reps uit komt, rekening houdend met een aantal factoren (zoals effort).

Een goed trainingsprotocol traint spiergroepen met verschillende intensiteiten. Spiervezeltypes 1 en 2 reageren namelijk niet hetzelfde, en al onze spieren bestaan uit zowel type 1 als type 2 vezels.

Type 1 reageert beter op lichter gewicht en meer herhalingen (meer richting uithoudingsvermogen), type 2 reageert beter op zwaarder gewicht en minder herhalingen (hogere krachtproductie).

Om zoveel mogelijk uit je spieren te halen is het belangrijk om niet altijd hetzelfde te doen. Verschillende intensiteiten kunnen daarbij helpen. Train dus in verschillende rep ranges.

TIP! Wanneer je traint voor hypertrofie (spiergroei) is het aan te raden om ongeveer 75% van je harde sets in de 6-15 rep range te trainen.

Hoewel er niets magisch is aan deze rep range (we kunnen al spiergroei stimuleren vanaf 30% 1RM), is het wel het meest tijd efficiënt. De overige 25% van de harde sets kan je dan daarboven of daaronder zitten.

6. Intensiteit effort

Intensiteit in de vorm van effort geeft aan hoe dicht we richting falen trainen. Dit drukken wij uit in reps van falen (RiR, Reps in Reserve).

TIP! Tot falen trainen is niet nodig voor hypertrofie (het kost zelfs onnodig veel hersteltijd), en dienen we alleen in uitzonderlijke gevallen te gebruiken.

Advies: Stop niet te vroeg in een set (een fout die veel trainees maken)! Die laatste reps tellen het zwaarst. Trainen tot falen is echter niet perse nodig voor spiergroei.

Wij raden aan om per set maximaal 3 en minimaal 1 rep van falen weg te blijven voor volledige spiervezelactivatie. Hoe lichter het gewicht, hoe meer je richting falen zal moeten trainen voor dezelfde stimulans.

7. Progressie

Progressief trainen is één van de belangrijkste elementen voor progressie (maar dat was hopelijk al duidelijk). Het is zelfs essentieel.

In een goed trainingsprotocol zit een progressiemodel verwerkt. Zorg er dus voor dat wanneer je voor een trainingsschema kiest duidelijk is welke progressiemodel jij dient te volgen.

TIP! Hou je progressiemodel, met name als beginner, simpel. Verhogen in gewicht is in de basis je meest praktische optie.

De meest voorkomende manieren om progressie te maken zijn meer gewicht, reps, sets, en meer effort (dichter richting falen trainen). Hoe en in welke vorm dit toegepast kan worden is wellicht stof voor een uitgebreid artikel.

8. Rust

Rust is groeien. Het is zelfs één van de belangrijkste onderdelen van een goed trainingsprotocol.

Wanneer we spreken over rust dan maken we onderscheid tussen rust in je training, en rust tussen je trainingen.

Rust in je training

Een goede richtlijn voor rust in je training is dit:

  • Zware compounds 3-5 minuten
  • Lichte compounds 2-3 minuten
  • Isolatie oefeningen 30-90 seconden

Hoeveel rust jij neemt tussen sets is afhankelijk van je herstel. Een goede indicatie is je hartslag.

TIP! Start niet te snel met een nieuwe set. Zorg voor voldoende herstel zodat je elke set optimaal kan presteren.

Wanneer deze erg verhoogt is, is het wellicht geen goed idee om weer een nieuwe set te starten. De vraag is namelijk of je dan alweer optimaal kan presteren in die set. Zorg ervoor dat je hartslag daalt richting “normaal”, en ga dan voor een nieuwe set.

Rust tussen trainingen

Rust tussen trainingen is één van de belangrijkste onderdelen van een trainingsplan. Het is essentieel voor herstel, en adaptie (ken je het supercompensatie model nog?).

Over het algemeen kunnen we stellen dat voor de meeste trainees 24-72 uur voldoende rust is, afhankelijk van de spiergroep (en het volume en de effort).

TIP! Grotere spiergroepen vergen, afhankelijk van de gegeven prikkel, wellicht meer rust. Kleinere spiergroepen kan je wellicht sneller aan bod laten komen (indien ze hersteld zijn).

Dit waren de belangrijkste elementen. Er zijn genoeg zaken die we veel uitgebreider zouden kunnen bespreken. Denk bijvoorbeeld aan tempo. Om dit artikel prettig leesbaar te houden is het wellicht een betere optie om dat in kleinere artikelen te bespreken.

Zelf een trainingsschema voor krachttraining schrijven

Zoals je nu vast wel begrijpt is zelf een goed onderbouwd trainingsplan schrijven niet makkelijk. Er zijn veel factoren waar je rekening mee dient te houden. Het is dus ook niet aan te raden om zelf je eigen trainingsschema te schrijven als je hier geen verstand van hebt.

Je loopt namelijk snel het gevaar dat je teveel doet, met een verhoogt risico op blessures. Daarnaast bestaat de kans dat je jezelf voorbij loopt en je eigen progressie tegen werkt.

Onthoud: Rust is groeien. Herstel gaat voor adaptie. Meer is niet altijd beter. Je zal een goede balans moeten houden tussen hard trainen en rust (voor optimale opbouw van kracht en spiermassa).

Een professioneel trainingsschema voor een klein budget (voor beginners en intermediate)

Een goed trainingsschema laten maken is niet goedkoop. Wij hebben prijzen gezien van €75 tot €150, afhankelijk op welke website je kijkt. Je krijgt dan een schema voor 8 tot 12 weken.

De vraag is of je dan een goed trainingsschema krijgt o.b.v. wetenschappelijk principes, of o.b.v. zogenoemde “bro science”. Daarnaast is het probleem dat je na die 8-12 weken weer een nieuw fitness schema moet kopen. Financieel niet echt aantrekkelijk, zeker niet als je een beperkt budget hebt.

Als je budget het niet toelaat om een goed geïndividualiseerd trainingsschema te laten maken, dan is het slim om te kijken naar de mogelijkheden die wel binnen je budget liggen. Wij hebben de perfecte oplossing!

Onze DTA workout builders

Deze workout builders hebben wij samengesteld op basis van wetenschappelijk onderbouwde principes. Alle trainingsprincipes die belangrijk zijn zitten in onze workout builders verwerkt.

De workout builders geven je de mogelijkheid om je eigen krachttraining schema samen te stellen, met ontzettend veel oefening variatie en een wetenschappelijk onderbouwd progressiemodel.

Ze bevatten instructie video’s van alle oefeningen (140+) en 10 kennis video’s (in een apart instructie document) voor optimaal gebruik van jouw persoonlijke workout builder.

Wij durven best te beweren dat onze workout builders één van de beste- en meest prijs efficiënte oplossingen zijn als jij op zoek bent naar een trainingsschema op hoog niveau.

Wil je meer informatie over onze DTA workout builders?

Klik dan op onderstaande link.

Ja ik wil mijn krachttraining snel naar een hoger niveau brengen